BUGL GLASS ART: Hidden Structure 02

BUGL GLASS ART: Hidden Structure 02

Onze wereld lijkt een chaos waarin we alleen zien wat we willen zien. Alles lijkt los zand te zijn, tijd die door onze vingers glipt. Toch zit er een structuur achter deze realiteit, die zorgt voor samenhang die voor werkende systemen zorgt. Structuren waarmee informatie komt waar het wordt gevraagd. Denk aan netwerken, internet en haar toepassingen. Maar ook aan immateriële structuren zoals wetten, regels, overeenkomsten die de samenleving wereldwijd vormgeven. Structuur geeft houvast, ook als deze niet zichtbaar is. De heldere structuur op de kristallen bol wordt afgeschermd door een reflecterende schaal. De structuur is van bovenaf duidelijk zichtbaar. Van onderaf wordt het afgeschermd door een spiegel waarin de kijker alleen zichzelf ziet. Slechts zelden, alleen onder een bepaalde hoek, is deze structuur vanaf hier zichtbaar.

Door middel van zandstralen wordt de structuur in het object aangebracht. De driehoekige, gematteerde oppervlakken worden vergroot in het oppervlak door het lenseffect van de kristallen vorm. De chromen spiegelschaal is aan de buitenkant gepolijst, aan de binnenkant geborsteld. De basis is gemaakt van zwart kristal.

Dit BUGL GLASS ART-object Hidden Structure 02 is ontworpen en handgemaakt in ons atelier. De traditionele technieken zijn voornamelijk handmatige glasverwerkingstechnieken, gecombineerd met bewerking in onze eigen werkplaats. Het bedrijf is volledig op solar powered.

AFMETINGEN: 15 x 15 x 12 cm. Dit kunstwerk kan ook in andere afmetingen gemaakt worden.

DESIGNER: Ronald van de Grift

Get in touch with us!

Mobile: Ronald van de Grift: +31 (0) 655301101

Telephone number: +31 (0) 573 40 10 95

Email: info@bugl.nl